Pesanan : Sila tekan Ctrl + C untuk copy sebarang kod HTML . tQ !

Khamis, Disember 30

TUTORIAL TUKAR AYAT ASAL LinkWithin

Assalamualaikum & Salam Sejahtera ..
Hari ni Cikgu Azreen Azeman nak ajor tentang kepelbagaian ayat yang bleh dicipta untuk gadget 'LinkWithin' . Of course lah korang bosan dengan ayat yang telah di'set' oleh pencipta gadget ni betul tak ? hohoho . *jaat mulut aku*
Apa ? Tak faham lagi ? Meh , cuba tengok gambar kat bawah ni .


Contoh 1 : Ayat Biase .



Mesti korang akan cakap ,
" Alah ! dah biase dah tengok ayat macam tu " .

Ouh ! Berlagak eh ! macam mana dengan yang kat bawah ni ?


Contoh 2 : Ayat Luar Biase .



Mesti korang tergamam tahap dewa kan . Ahahaha ! Korang bleh tukar ayat-ayat tu sesuka hati & langkahnya amat mudah ye anak-anak . huhu . Jom mulakan tutorialnye !


Langkah Pertama : Copy Kod HTML kat bawah ni . (tekan Ctrl+C utk copy)


<script>linkwithin_text='AYAT ANDA DISINI'</script>

*AYAT ANDA DISINI tu korang bleh tukar ikot ayat yang korang suke .



Langkah Kedua : Bukak Bahagian Your Page Element , cari element untuk 'LinkWithin' dan klik edit . 





Langkah Ketiga : Pastekan kod HTML tadi di bahagian atasnya . *rujuk dalam gambar*





Langkah Keempat : Klik butang SAVE & lihatlah hasilnya . Selamat Mencuba !   ;)




.

2 ulasan:

Cikgu Fikri berkata...

Pergh...
bgus gler entry ko ni dek nun..
huhuhuhhu...
thx :)

azreenazeman berkata...

ur welcome dear..
kini blog ak di gunakan utk kongsi ilmu2 blog..
hehehe.. ;)